Четвер, 02.05.2024, 00:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2009 » Листопад » 02
Пам'ятка для жителів району з профілактики грипу та гострих респіраторних захворювань

1.Обмежте перебування у людних місцях, уникайте користування громадським транспортом, перебування поряд з людьми з ознаками респіраторної інфекції - нежитем, кашлем, почервонілими очима. В місцях скупчення людей необхідно носити чотиришарову марлеву пов'язку або маску.

2.При появі таких симптомів, як температура, кашель, нежить, порушення функції кишечника та м'язові болі, негайно звертайтесь до лікаря, ретельно виконуйте його призначення, максимально обмежте контакти з оточуючими. В жодному разі не займайтеся самолікуванням. Діагноз хвороби визначає тільки лікар.

3.Якщо у ваших рідних та близьких виникнуть симптоми застуди або респіраторної інфекції, негайно ізолюйте хворого в окремій кімнаті та контактуйте з ним лише в марлевій масці, викличте лікаря. Мінімізуйте контакти з хворим.

4.Перед виходом з дому намастіть ніс маззю, кремом або олією. Після повернення додому промивайте ніс та носоглотку водою з додаванням повареної солі та соди.

5.Мийте руки з милом, особливо після того, як ви кашляли або чхали. У випадку, коли неможливо часто мити руки, користуйтесь спиртовими вологими серветками, які після використання потрібно викинути. Намагайтеся не доторкатись до очей, носа або рота, особливо якщо перебуваєте в громадських місцях.

6.Частіше провітрюйте приміщення, робіть вологі прибирання не менше двох разів на день.

7.Ведіть здоровий спосіб життя, при цьому необхідно достатньо спати, правильно харчуватися та зберігати фізичну активність.

Для консультацій звертайтесь за номером 4-60-09 (приймальня головного лікарня ЦРЛ Козловського Вадима Йосиповича) та 9-55-35 (районна СЕС, Крижанівський Віктор Вікторович)
Переглядів: 724 | Дата: 02.11.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Хостинг від uCozCopyright Смілянська райдержадмінстрація; 2024
Каталог україномовних сайтів a d d . i n . U A Украина онлайн