П'ятниця, 17.05.2024, 10:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2009 » Листопад » 18 » Зелений туризм
Зелений туризм
18:25
Зелений туризм
Що це таке:
Українське село має багатющу історико-архітектурну спадщину, культуру, самобутній побут, самою природою даровані мальовничі ландшафти; наділене багатими лікувально-рекреаційними ресурсами. Багаті села з індивідуальним житловим фондом та добрими і працьовитими людьми. Разом з тим гострою проблемою для багатьох сіл є брак робочих місць, зростаючий надлишок робочої сили, вивільнюваної з сільськогосподарського виробництва. Враховуючи відсутність потрібних капіталовкладень на створення нових робочих місць, більше уваги варто приділяти галузям, які не потребують для свого розвитку великих коштів. До таких галузей відноситься і сільський зелений туризм, який давно практикується в Україні. Адже в селах, які мають відповідну рекреаційну базу, завжди було багато відпочиваючого міського населення. Найпопулярнішими для відпочинку є села біля морів, річок та гірські.

Існує три різновидності нинішнього сільського зеленого туризму в Україні

По-перше, агротуризм - вид сільського зеленого туризму, як пізнавального, так і відпочинкового характеру, пов'язаний з використанням підсобних господарств населення, або земель сільськогосподарських підприємств, які тимчасово не використовуються в аграрній сфері. Цей вид може не мати обмежень в навантаженості на територію і регламентуванні видів розважального відпочинку.

По-друге, відпочинковий (відпочинок на селі). Базою його розвитку є капітальний житловий фонд на садибах господарів та наявні природні, рекреаційні, історико-архітектурні, культурно-побутові і інші надбання тієї чи іншої місцевості.

По-третє, це екотуризм - науково-пізнавальний вид сільського зеленого туризму, характерний для сільських місцевостей і сіл, розташованих у межах територій національних парків, заповідних зон, природних парків тощо, де передбачено відповідні обмеження щодо навантажень на територію та регламентовано види розважального відпочинку.

Пропонуємо провести відпочинок в Смілянському районі в гостинних садибах "Дирунова лагуна", "Лісова легенда", "Холодноярський зорепад" та здійснити подорож туристичним маршрутом "Гайдамацький шлях"

Переглядів: 856 | Додав: vpolit | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 3
0  
3 vpolit   (10.12.2009 15:24) [Матеріал]
Зателефонуйте за номерами:
Тел. (04733) 3-24-14
+38-097-871-66-88
Тимофієв Сергій Петрович

Там Ви отримаєте більш детальну інформацію!!!


0  
2 piligrim1618   (10.12.2009 13:29) [Матеріал]
Хотілось би дізнатися про вартість відпочинку та можливість зустрічі Нового року.....

0  
1 kvitochka   (15.10.2009 09:15) [Матеріал]
Дуже яскрава і корисна інформація

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Хостинг від uCozCopyright Смілянська райдержадмінстрація; 2024
Каталог україномовних сайтів a d d . i n . U A Украина онлайн